Opetusministeri Henna Virkkunen ehdotti ruotsin kielen opiskelun aikaistamista. Hänen mielestään opiskelu tulisi aloittaa jo viidennellä luokalla ja perusteluna tälle varmaankin on ylä-aste ikäisten nuorten kapinallinen käytös auktoriteetteja vastaan. Toki nuorempaan lapseen on helpompi istuttaa myönteisiä ajatuksia ja ideologioita kun he eivät osaa ajatella kriittisesti, jotkin ylä-asteella olevat sentään osaavat.

www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Opetusministeri+Virkkunen+Ruotsin+opetusta+voisi+aikaistaa/1135252951251

Kun nyt puhutaan paljon lamasta ja resurssien vähyydestä, niin miksi herran tähden halutaan luoda vielä lisää rahareikiä ja tuhlata varoja sellaiseen historialliseen muinaismuistoon kuin "pakkoruotsi". Voisin jotenkin kuvitella että suomalaisten ruotsinkielen parantaminen ei ole listoilla ensimmäisenä. Meillä on muutenkin paljon parantamisen varaa: muun muuassa nuorten, ja miksi ei kaiken ikäisten, mielenterveyden edistämisessä ja muissa sosiaalisissa palveluissa yleensäkin. Sosiaalisten palveluiden edistämisen sijaan niitä on taidettu ajaa alas säästämistarkoituksessa. Ei ihme jos näen silmissäni suuren luokan vääryyden kun tällaisia ehdotellaan.

Keskusteluissa on noussut ajatuksia Kokoomuksen ja RKP:n lehmänkaupoista. Eräs kirjoittaja mainitsi, että RKP:ltä saa ruotsinkielen edistämisellä ostettua ääniä Kokoomuksen omiin hankkeisiin ja lakiehdotuksiin. Kuulostaa kivalta, jos satut kannattamaan kokoomusta.

On myös puhuttu paljon taito- ja taideaineiden lisäämisestä, joten mitä tunteja otetaan ala-asteen opiskelijoilta pois jotta ruotsinkielen opiskelu olisi mahdollista? Miten olisi sellaiset universaalit aineet kuten historia tai matematiikka? Ja hei meidän läski nuorisomme ei ainakaan lisää liikuntatunteja kaipaa? Tai jospa unohdetaan ne taide- ja taitoaineet tykkänään?

Jos joku aivopesty on pakollisen ruotsinkielen opiskelusta myönteistä mieltä ja penää nyt perusteluja, niin pyydän anteeksi. Minä en nimittäin ala jankkaamaan jo tuhanteen kertaan kerrottuja asioita, jotka voi lukea kätevästi esimerkiksi täältä:

Pakkoruotsi.net

pakkoruotsi.net/perustelut.php

Kirsi Virtanen pohtii pakkoruotsin tarpeellisuutta.

areena.yle.fi/audio/710044